Belgisch Kampioenschap Korte Boten

27-04-2023

Afgelopen weekend vond het BK roeien plaats op den Hazewinkel, waarbij ARV Sculling met verschillende teams deelnam aan de wedstrijd. Op zaterdag roeiden Simon en Mats bij de 1x MU19 met als doel beide bij de eerste vier eindigen om naar de kwartfinale te gaan. Het lukte hen om deze plaatsen te bemachtigen en in de namiddag roeiden ze de kwartfinale. Mats haalde de halve finale niet en ging verder naar de C-finale, terwijl Simon tijdens de race moest stoppen vanwege medische redenen. Mette roeide bij de 1x WU19 en eindigde als vijfde in haar reeks, waardoor ze aan de herkansingen moest deelnemen om een plaats in de halve finale te bemachtigen. Ze eindigde als derde in haar herkansing en ging verder naar de C-finale.


Sander en Thieben roeiden in dubbel 2 (2x MU17) en eindigden als derde. Jonas roeide bij de lichtgewicht mannen (1x LM), maar hij haalde de A-finale niet en moest deelnemen aan de herkansingen in de namiddag. Emile en Niels roeiden beide bij de skiff zwaargewichten (1x M), maar konden niet bij de eerste twee eindigen om rechtstreeks naar de halve finale te gaan en roeide dus ook herkansingen. Valerie roeide zich bij de Masters dames skiff 1x MW tot een welverdiende 6de plaats en Alissya roeide bij WU15 1x en eindigde als vierde met een tijd van 4'30.62 op 1000m.

Op zondag roeide Mats in de C-finale en eindigde als zesde, terwijl Mette de C-finale won met een tijd van 9'24.35. Sander en Thieben namen het tegen elkaar op in de skiff bij de MU17 1x en Sander eindigde als vijfde en Thieben als achtste. Emile en Niels roeiden hun C-finale en Emile eindigde als eerste met een tijd van 7'57.32, terwijl Niels als vierde eindigde met een tijd van 8'18.27. Valerie en Peter roeiden bij de masters mixed dubbel en eindigden op de elfde plaats met een tijd van 3'55.37 over 1000m. In de namiddag bundelden Alissya en Katie hun krachten om in dubbel een mooie tweede plaats te behalen met een tijd van 4'28.28. Jonas roeide als laatste zijn B-finale en behaalde hierin een tweede plaats.

Samengevat hebben de roeiers van ARV Sculling dit weekend een mooi resultaat neergezet op het BK, waarbij velen van hen de kwartfinales, halve finales en finales hebben bereikt en enkele zelfs een podiumplaats hebben behaald. Het BK kan dienen als een maatstaf om te zien hoever de roeiers zitten en waar nog verbetering mogelijk is. Met de juiste inzet en training kunnen ze in de toekomst nog betere resultaten behalen.