Praktische Info

Wedstrijdroeien is een opwindende en competitieve tak van de roeisport. Roeiers die zich bezighouden met wedstrijden ervaren de spanning en adrenaline van het strijden tegen andere teams en individuele roeiers. Met intense training, strategische raceplanning en teamwork streven wedstrijdroeiers ernaar om hun techniek, kracht en uithoudingsvermogen naar een hoger niveau te tillen, en uiteindelijk de finishlijn als winnaar over te steken.

Recreatieroeien biedt roeiers de mogelijkheid om te genieten van de schoonheid van het water en de rustgevende omgeving, zonder de druk van competitie. Het is een ontspannen en plezierige manier om actief te zijn, waarbij de focus ligt op het genieten van het roeien zelf. Recreatieroeiers kunnen hun eigen tempo bepalen, de natuurlijke omgeving verkennen en zich laten inspireren door de sereniteit van het water. Of je nu alleen roeit of met vrienden, recreatieroeien biedt een geweldige gelegenheid om te ontspannen, fit te blijven en te genieten van de buitenlucht.

Als je geïnteresseerd bent in het leren roeien en lid wilt worden van een roeivereniging, sta je op het punt een geweldige sportieve reis te beginnen. Wij bieden beginners de kans om de basisvaardigheden van het roeien te leren onder begeleiding van ervaren coaches. Door lid te worden, krijg je toegang tot kwalitatieve trainingen, roeimateriaal en een ondersteunende gemeenschap van mederoeiers. Of je nu een complete beginner bent of al enige ervaring hebt, het lid worden van een roeivereniging opent de deur naar nieuwe vriendschappen, uitdagingen en avonturen op het water.

Ontdek ons jaarlijkse Roeikampje voor kinderen tussen 10 en 15 jaar. Een onvergetelijk avontuur op het water van Hazewinkel, boordevol roeien, plezier, en nieuwe vriendschappen. Een perfecte mix van sport en creativiteit om de zomer onvergetelijk te maken. Klaar om de Roeikampje-magie te ervaren? Lees meer!

Elk jaar vertrekken onze competitieroeiers naar Varese, Noord-Italië, tijdens de tweede week van de paasvakantie. Een cruciale paasstage om ons optimaal voor te bereiden op het Belgisch Kampioenschap. Intensieve training, inspirerende omgeving, grenzen verleggen, teamwork. Klaar voor succes! Ontdek meer.

De OBIC (Open Belgian Indoorrowing Championship) is een jaarlijkse indoorroeicompetitie georganiseerd door ARV Sculling. Roeiers van alle niveaus strijden hier voor de Belgische titels van het indoorroeien. De competitie vindt plaats in De Schalk 1 te Willebroek. Ontdek meer over het evenement, inschrijvingen, klassen, resultaten en geschiedenis op deze pagina.

Openingstijden

Roei mee!

Wedstrijdroeiers

Dinsdag: 18u30

Woensdag: 18u30

Donderdag: 18u30

Vrijdag: 18u30

Zaterdag: 8u30

Zondag: 9u30

Jeugdroeiers

Woensdag: 14u30

Zaterdag: 9u30

Zondag: 9u30

Recreatieroeiers

Zondag: 9u30

Lidgelden

Gelieve het lidgeld over te schrijven naar het volgende rekeningnummer: BE30 3200 6945 5811

Initiatie

€40

Stuurman/vrouw

€25

Student

€125

Recreant

€200

Senior

€200

Master

€200

Effectief lid*

* Effectieve leden zijn personen die een speciale erkenning kregen door de raad van bestuur omwille van extra inzet voor de club. 

€250

Familie

€400

Ere-lid: Vanaf

€250

Sympathisant: Vanaf

€25

Liggeld privé

€150