OBIC

Indoorroeien op Concept 2 ergometers behoort onvermijdelijk tot het trainingsprogramma van elke roeier. Het wordt vooral gebruikt als alternatief trainingsmiddel en is een ideale manier om de conditie te onderhouden tijdens de wintermaanden.

Sinds enkele jaren bevindt het zich ook standaard in elk fitnesscentrum en geraakt zo stilaan meer bekend bij het grote publiek. Via de ergometer worden net zoals bij het roeien bijna alle spiergroepen van het lichaam gebruikt. Zo gebruik je de spieren in de kuiten, bovenbenen, billen, rug, buik, armen en schouders. Het is dus een erg gezonde vorm van lichaamsbeweging.

Sinds 1999 organiseert ARV Sculling jaarlijks in november het Open Belgian Indoorrowing Championship (OBIC). In deze wedstrijd strijden roeiers en niet-roeiers voor de Belgische titels van het indoorroeien.

De OBIC van dit jaar zal doorgaan zaterdag 18 november 2023 op een nieuwe locatie, De Schalk 1 te Willebroek.

De OBIC wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door onze gulle sponsors, waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn! Wij vermelden hen graag onder onze rubriek "Over Ons" op de website. Voor meer informatie omtrent sponsoring, kan u ook daar terecht.

Programma

Hieronder vind je het goedgekeurde voorprogramma voor de OBIC 2023. Wijzigingen zijn eventueel mogelijk naar gelang het aantal inschrijvingen. Na het afsluiten van de inschrijvingen zal u hier het definitieve programma vinden.

De inschrijvingen worden gesloten op 10 november 2023 om 22u00.

De lottrekking van de OBIC zal plaatsvinden op zondag 12 november 2023 om 19u00.

De lottrekking van de OBIC, kan u nadien hier downloaden: LOTTREKKING OBIC.

Inschrijven

Als je wil deelnemen aan het Open Belgian Indoorrowing Championship, kan je heel eenvoudig inschrijven.

Leden van Belgische roeiverenigingen kunnen zodra beschikbaar inschrijven via i-row op volgende link: https://rowing.isbapp.be/                              Daarnaast kan tevens ingeschreven worden op volgende manieren afhankelijk of je al dan niet lid bent van een Belgische roeivereniging.      Leden van Belgische roeiverenigingen kunnen inschrijven met het inschrijvingsbiljet van de Koninklijke Belgiche Roeibond (KBR). Inschrijvingen gebeuren per mail (info@sculling.be) of per post (ARV – Beenhouwerstraat 24 – 2830 Heindonk). Bij voorkeur maak je echter gebruik van i-row.

Personen die geen lid zijn van een Belgische roeivereniging kunnen zich inschrijven met het inschrijvingsformulier. Download dit bestand hier, vul het in en verstuur het per e-mail of per post naar bovenvermelde adressen.

Niet gelicencieerde roeiers en personen die niet aangesloten zijn bij een Belgische roeivereniging dienen eveneens een verklaring te ondertekenen. Ook deze verklaring kan gedownload worden, door te klikken op volgende link:

Verklaring niet gelicencieerde roeiers. Een ondertekend exemplaar van deze verklaring dient aan ons te worden bezorgd op bovenstaand email- of postadres of kan de dag van de OBIC, voor aanvang van de wedstrijd, aan het onthaal worden afgegeven.

Per inschrijving moet eveneens een inschrijvingsrecht van 7,5€ betaald worden.

De inschrijvingen worden gesloten op 10 november 2023 om 22u00!

Reglementaire terugtrekkingen zijn mogelijk tot en met zondag 12 november 2023 - 18u00.
De lottrekking zal eveneens op 12 november 2023 om 19u00 plaatsvinden.

Je kan inschrijven in de volgende categorieën (zie eveneens het voorprogramma):

Resultaten

Op deze webpagina vindt u de resultaten van de voorgaande edities van de OBIC.
Na afloop van iedere editie zullen de resultaten zo snel mogelijk op deze pagina verschijnen.

FAQ

1. Wanneer vindt de OBIC plaats?

De OBIC vindt plaats op zaterdag 18 november, van 8u30 tot 16u00.

Het exacte tijdschema wordt later bekendgemaakt, inclusief de starttijden van de verschillende categorieën.

2.  Waar vindt de OBIC plaats?

De OBIC vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: Sporthal De Schalk, Stadionstraat 2, 2830 Willebroek

https://goo.gl/maps/4NiHcHWFvCZdfLcY6

3. Hoeveel kost de deelname aan de OBIC?

Deelname kost 7,50 euro pp per deelgenomen categorie waarvoor je je inschrijft.

4. Wat is indoorroeien

Indoorroeien, ook wel bekend als ergometerroeien, is een vorm van roeitraining die plaatsvindt op een roei-ergometer, een speciaal fitnessapparaat dat de roeibeweging simuleert en prestatiegegevens bijhoudt. Het stelt roeiers in staat om het hele jaar door te trainen, ongeacht de weersomstandigheden, en biedt een effectieve full-body work-out voor het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen.