Over ARV Sculling

Een rijke traditie van passie en prestatie: Ontdek de geschiedenis van onze roeiclub en leer waar wij voor staan.

De Antwerpse Roeivereniging werd gesticht op 30 november 1945 onder de naam 'Antwerp Sculling Club'. Vanaf het begin tot nu kenmerkt de club zich door een rijk roeiverleden met vele nationale en internationale successen.

Reeds in de jaren vijftig stond onze club aan de absolute wereldtop en behaalde de 'Sculling' Olympische medailles. Ook in de jaren zeventig domineerde onze club de Belgische roeisport: meerdere clubploegen verdedigden de nationale driekleur telkens opnieuw op EK's, WK's en Olympische Spelen. In diezelfde periode boekte de 'Sculling' ook overwinningen in Henley, een internationaal gerenommeerde regatta. In de jaren negentig werd rond Luc Goiris, onze Olympische deelnemer, een team voor Sydney gebouwd. In het nieuwe millennium wordt onze club door Leen Blondelle vertegenwoordigd op verscheidene internationale wedstrijden (wereldbeker en wereldkampioenschap). In 2007 sloot de Britse Jo Hammond zich aan bij onze club. Zij behaalde voordien reeds enkele mooie titels en maakte in 2008 een comeback op de wereldbeker van Luzern, waar zij meteen 5de werd in de A-finale. In mei 2009 bezorgde zij onze club een 4de plaats in de A-finale van de wereldbeker Banyoles

 In meer recentere jaren werd de club vertegenwoordigt door Ruben Somers. Een lichtgewicht roeier die in 2017 een 12de plaats haalde op het Wereldkampioenschap U23. In 2018 haalde hij meerdere mooie resultaten op de World Cup I en II. Hij eindigde zijn carrière met schitterende 9de plaats op het Europees kampioenschap in Glasgow. Momenteel bevat de club een gedreven groep jeugdroeiers die veel potentie vertonen.

Met deze rijke traditie, onze vriendschapsbanden, onze liefde voor de roeisport en de uniek 'Sculling'-sfeer willen wij ook in de toekomst op topniveau blijven roeien.

Sponsors

Waarom ons sponsoren?

Net zoals vele sportclubs, doen wij ook voor een groot deel beroep op de hulp van sponsors. Zij zorgen ervoor dat we de roeileden van alle niveaus aangepast en zeer degelijk materiaal kunnen aanbieden, en tegelijkertijd de lidgelden beperkt kunnen houden. Met hun steun kunnen we ook onze jonge roeiers extra kansen bieden om op buitenlandse stages te gaan, waar intensief getraind wordt.
Onze sponsors betekenen voor ons dus zonder twijfel erg veel en wij dragen hen dan ook een warm hart toe. Wij zijn dankbaar om hun steun en zullen die ook in de toekomst nog nodig hebben.
Hoewel roeien niet tot de populairste sporten behoort in België, blijft het wel een grote Olympische sport! Het imago van de roeisport (teamspirit, kracht, inzet en elegantie) leent zich uitstekend voor associatie met bedrijven die zich willen differentiëren. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe sponsors, die ons willen verder helpen grootse dingen te bereiken. 

Steun ARV Sculling met TROOPER

Steun onze roeiclub en word een TROOPER! Door middel van TROOPER kunnen we samenwerken om onze club te laten groeien en bloeien. Met slechts een paar extra klikken bij het online winkelen, kun je ons helpen financiële middelen te genereren die worden gebruikt voor het onderhoud van onze boten, het verbeteren van onze faciliteiten en het ondersteunen van onze talentvolle roeiers. Doe mee met ons TROOPER-team en maak een verschil voor onze roeiclub. Elke steun telt!