Belgisch Kampioenschap Lange Boten 2023: Een Weekend vol Roeisuccessen

25-09-2023

Het afgelopen weekend was een opmerkelijk moment voor ARV Sculling en haar roeiers op het Belgisch Kampioenschap Lange Boten, gehouden op het prachtige Hazewinkelmeer. Medegeorganiseerd door onze eigen club, was dit evenement een spannende aangelegenheid vol races en persoonlijke triomfen.

Zaterdag: Junioren in Actie

Op zaterdag betraden onze junioren met vastberadenheid het water voor de 4x-race. Ondanks de sterke concurrentie eindigden ze op een indrukwekkende 10e plaats, wat getuigt van hun vastberadenheid en inzet.

Katie en Alissya, twee van onze getalenteerde roeisters, namen deel aan de WU15 1x-race over 1000 meter. Katie verdiende een welverdiende 2e plaats, terwijl Alissya zich knap naar de 10e plaats roeide.

In de namiddag namen Thieben en Sander deel aan de MU17 2x-race en schitterden ze met een 2e plaats.

Emile en Jonas vertegenwoordigden onze club in de Mannen Dubbel en bereikten een eervolle 5e plaats.

Zondag: Zonniger met Nieuwe Uitdagingen

De zondag bracht zonniger weer maar ook een kleine tegenwind in plaats van de gunstige meewind van zaterdag. In de ochtend namen Mats en Sander deel aan de dubbeltwee, terwijl Jan-Pieter en Thieben een andere dubbeltwee bemannen. Beide boten streden voor een plek in de finale. Mats en Sander behaalden met trots een plek in de A-finale, terwijl Jan-Pieter en zijn partner de B-finale roeiden en uiteindelijk een verdienstelijke 5e plaats behaalden.

In de A-finale van Mats ging de concurrentie echter net iets te ver voor hen, maar hun vastberadenheid en inzet waren onmiskenbaar.

Katie nam deel aan een mixed 4-race samen met roeiers van Sport Gent en roeide zichzelf naar een geweldige 3e plaats.

In de namiddag bundelden Katie en Alissya hun krachten in een dubbeltwee en verdienden een prachtige 2e plaats.

Sander en Thieben zetten hun beste beentje voor in de skiff bij de MU17-categorie. Sander eindigde knap als 9e, terwijl Thieben als 12e afsloot.

Het weekend werd op een hoogtepunt afgesloten met een opmerkelijke race van Emile en Niels in de U23 Dubbeltwee, waar ze met trots het brons mee naar huis namen.

Na zo'n opwindend en succesvol weekend kwamen we als club samen voor een gezellige maaltijd in de Boathouse om de prestaties te vieren en te kijken naar wat de toekomst in petto heeft. Met al deze successen in gedachten, kunnen we niet wachten om te zien wat onze roeiers in de volgende competitie zullen bereiken.

Houd onze pagina in de gaten voor meer updates en prestaties van ARV Sculling!