Een Succesvolle eerste OBIC-editie in Sporthal De Schalk, Willebroek

19-11-2023

Afgelopen weekend vond een uitstekende editie van de OBIC plaats in Sporthal De Schalk in Willebroek. Deze keer namen meer dan 200 enthousiaste roeiers en niet-roeiers deel aan het indoor evenement.

De keuze voor de nieuwe locatie bleek een schot in de roos, want er was aanzienlijk meer ruimte voor alle facetten van het evenement. De ruime opwarmingsruimte bood voldoende ergo's, waardoor elke roeier op tijd kon opwarmen zonder te hoeven wachten. Bovendien waren er na de wedstrijd 5 fietsen beschikbaar voor een welverdiende cooling-down.

Enkele Resultaten van ARV Sculling: 

Vroeg op de ochtend, om 8:30 uur, gaven Valerie De Loose en Ann Ponnet het startschot voor de eerste wedstrijd. Valerie roeide in de categorie Masters Vrouwen A en Ann in de categorie Masters Vrouwen D. Valerie behaalde de eerste plaats in haar categorie met een indrukwekkende tijd van 9 minuten en 60 seconden. Ann volgde met eveneens een eerste plaats en een tijd van 8 minuten en 57 seconden.

Vervolgens betraden de Masters Mannen D, mannen van 50 jaar of ouder, de ergos. Tony Schelkens en Christoph Van Dyck streden in deze categorie. Christoph eindigde als zesde met een tijd van 7 minuten en 44 seconden, terwijl Tony net iets sneller was en een mooie vijfde plek behaalde met een tijd van 7 minuten en 43 seconden.

In de categorie Masters Mannen G-K (mannen ouder dan 65 jaar) gingen Paul De Weerdt en Gilbert de Bie de uitdaging aan. Ondanks zijn 78 jaar roeide Paul De Weerdt een indrukwekkende tijd van 7 minuten en 43 seconden, ver onder zijn geschatte doeltijd van 8 minuten. Hiermee veroverde hij de eerste plaats, terwijl Gilbert op de tweede plaats eindigde met een mooie tijd van 8 minuten en 11 seconden. Een welverdiende pluim voor alle Masters die hebben deelgenomen.

Bij de wedstrijdroeiers van ARV Sculling nam Mats De Valck het voortouw en behaalde een 21e plaats bij de MU19 met een tijd van 7 minuten en 7 seconden. Jan-Pieter van Maasakkers volgde als 25e met een tijd van 7 minuten en 36 seconden.

Emile Bertoe Dewachter en Niels Vandersteegen roeiden bij de Mannen Under 23 in de clubkleuren van ARV. Emile behaalde een knappe 6e plaats met een snelle tijd van 6 minuten en 35 seconden. Niels volgde als 7e met een tijd van 7 minuten en 1 seconde.

Bij de Lichtgewichten Mannen roeide Jonas Marckx in de Wit-Rode kleuren van ARV en behaalde een 7e plaats met een tijd van 6 minuten en 55 seconden.

In de categorie Junioren Meisjes vertegenwoordigden Katie Plested-Karikas en Alissya Windelen ARV. Deze getalenteerde meisjes roeiden over 1000 meter en zetten een indrukwekkende prestatie neer. Katie eindigde als 6e met een tijd van 3 minuten en 57 seconden, terwijl Alissya als 11e afsloot met een tijd van 4 minuten en 3 seconden.

Een Geslaagde Editie van de OBIC: Bedankt aan Alle Betrokkenen! 

Met trots kunnen we terugkijken op weer een geweldige editie van de OBIC dit jaar. Onze oprechte dank gaat uit naar alle ouders, vrijwilligers en de organisatie die zich met hart en ziel hebben ingezet om ervoor te zorgen dat de OBIC soepel en succesvol verliep. Jullie inzet en toewijding hebben dit evenement tot een groot succes gemaakt. We waarderen jullie steun en kijken uit naar de volgende editie van de OBIC. Bedankt!