Een Feestelijke Roei-ervaring: ARV Sculling Schittert op Kerstmarkt en Verlicht Water

28-12-2023

Terwijl de winterse koude de lucht vulde en duisternis nog over het land heerste, trotseerden de leden van ARV Sculling op 23 december de elementen om deel te nemen aan een onvergetelijk kerstmarktje in Heindonk. Gewapend met heerlijke lekkernijen zoals Brusselse wafels, croques en warme appelsap met kaneel, maakte de roeiclub een indrukwekkende verschijning op het gezellige marktje.

Het kraampje van ARV Sculling werd al snel het epicentrum van genot, waar zowel bezoekers als leden zich tegoed deden aan de smaakvolle lekkernijen die werden aangeboden. De geur van versgebakken wafels en de warme damp van de appelsap vulden de lucht, waardoor een sfeer van warmte en samenzijn ontstond te midden van de winterse elementen.

Na een succesvolle dag op de kerstmarkt, besloot de roeiclub de feestvreugde voort te zetten op het water. In de vroege ochtend van de volgende dag, nog gehuld in duisternis, werden de roeiboten versierd met schitterende kerstverlichting. Het resultaat was een betoverend schouwspel van lichtjes die reflecteerden op het kalme wateroppervlak.

Zowel wedstrijdroeiers als jeugdleden stonden paraat om hun boten te transformeren in drijvende kunstwerken. Zelfs enkele recreanten deden mee aan deze unieke ervaring, waarbij ze hun boten met dezelfde toewijding versierden als de meer ervaren roeiers. Het donkere water kwam tot leven met een kleurrijk schouwspel van lichtjes, wat een buitengewone start van de dag beloofde.

Ondanks het onophoudelijke geroffel van regendruppels en de kou die in de lucht hing, weerhield het weer de enthousiaste roeiers er niet van om het beste van deze feestelijke gelegenheid te maken. De kerstsfeer verspreidde zich over het water terwijl de versierde boten in harmonie voortbewogen.

Na afloop van het verlichte avontuur werden de roeiers beloond met welverdiende warme traktaties. Terug aan wal werden de hongerige magen gevuld met heerlijke wafels en troostende chocolademelk, waarmee de dag op een feestelijke noot werd afgesloten.

Het weer mag dan wel niet hebben meegewerkt, maar de geest van saamhorigheid, feestelijkheid en de liefde voor het roeien straalden helderder dan ooit. ARV Sculling bewees dat zelfs in de koudste en natste omstandigheden, de warmte van een gemeenschap en de magie van het seizoen kunnen zegevieren. Deze kerstviering zal ongetwijfeld nog lang in het geheugen van de roeiclub gegrift blijven als een bijzonder moment van verbondenheid en vreugde.